Covid Safe Ticket

Uiteraard willen we elke cyclocross vlot én veilig verloopt. Daarom organiseren we de Ethias Crossen volgens de huidige Covid-regelgeving en maken we gebruik van het zogenaamde Covid Safe Ticket, dat verplicht is voor evenementen met meer dan 1500 personen. Daardoor hoef je als toeschouwer, renner, medewerker,… geen mondmasker te dragen en hoef je ook geen 1,5 meter afstand te houden.

Je moet aan één van volgende voorwaarden voldoen :

  • in het bezit zijn van een vaccinatiecertificaat dat aantoont dat je twee weken voor het evenement al volledig bent gevaccineerd
  • in het bezit zijn van een herstelcertificaat (maximaal 6 maanden oud) dat aantoont dat je hersteld bent van Covid-19
  • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve PCR-test (ten vroegste afgenomen op donderdag 30 september); geldigheid = dag van afname + 2 dagen
  • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve antigeentest (afgenomen door medisch geschoold personeel (geen zelftest!) en ten vroegste afgenomen op vrijdag 1 oktober); geldigheid = dag van afname + 1 dag
Kinderen jonger dan twaalf jaar kunnen mits een geldig toegangsticket het evenement betreden zonder bijkomende testing of Covid Safe Ticket.
Je Covid Safe Ticket is hetzelfde als je Digital Covid Certificate: een geldige QR-code in de CovidSafeBE-app (voor wie in België woont, kom je uit een ander Europees land is dat een geldige QR-code uit je lokale Corona-app). Je hebt de QR-code en de app mogelijks al van bijvoorbeeld een reis naar het buitenland. Ook een eventueel herstelcertificaat of het bewijs van een negatief testresultaat kan je via die code en die app aantonen. Opgelet: samen met je QR-code wordt ook je ID gecheckt. Zorg er dus voor dat je ook je identiteitskaart bij je hebt.
Aan de ingang van de Ethias Cross wordt ieders Covid Safe Ticket gescand én ID-kaart gecheckt:
  • Zet een mondmasker op
  • Hou minstens 1,5 m afstand
  • Zet de helderheid van je telefoon op 100%
  • Hou de QR-code van je Covid Safe Ticket klaar
  • Hou een identiteitsbewijs bij de hand
Ben je “Covid Safe”? Dan kan je doorlopen naar de ingangscontrole waar je toegangs ticket gecontroleerd zal worden. Eenmaal je de event site binnen bent ben je niet meer verplicht om een mondmasker te dragen of 1.5m afstand te houden.

BELANGRIJK:  je moet de CovidSafeBE-app of een ander ‘European Digital Covid Certificate’ VOORAF installeren op je smartphone. Printscreens zijn niet toegelaten. Zonder geldige digitale QR-code én je ID kunnen we je Covid-status niet controleren en zul je dus geen toegang krijgen tot het event. Vergeet dus zeker ook je ID niet. Je kan de CovidSafe BE app gratis downloaden in de App Store (iOS) of in de Google Play Store (Android).